Pregatirea cainelui pentru un atac controlat

Pentru a controla cu succes agresivitatea canina trebuie sa intelegeti ca un caine nu ataca niciodata nemotivat. Chiar daca in aparenta comportamentul sau este inexplicabil, o cauza exista. Aproape orice caine poate fi adus in situatia de a ataca, si chiar musca periculos. <a href=”http://www.dresaj-caini.ro/noutati/dresaj-caini-de-ce-musca-cainii.php”>De ce ne musca cainii?</a> Motivele pot fi mai multe. Unul din aceste motive este folosirea unor metode gresite de provocare a reactiilor agresive:

* Punerea in defensiva, respectiv aducerea cainelui in situatia de a musca din teama de a nu fi ranit: cainele este pacalit, de catre unul sau mai multi “potentiali agresori”, care, apropiindu-se aparent binevoitor de caine, il ciupesc sau il lovesc.
* Stimularea necontrolata a instinctului de vanatore si a instinctului teritorial. Daca ii veti incuraja intoteauna pornirile agresive, maraitul, muscatul sau latratul la alti caini straini sau zgomote, cainele va considera acest tip de comportament drept unul care va multumeste indiferent de situatie.
* Lipsa controlului. Daca nu va puteti stapani cainele nici atunci cand acesta nu manifesta un comportamenta agresiv cu atat mai putin veti reusi sa o faceti intr-o situatie limita.

Un program de dresaj eficient dezvolta, cu ajutorul metodelor motivationale moderne,in primul rand auto-controlul si capacitatea de invatare a cainelui dumneavoastra. Pregatirea cainelui pentru paza si protectie necesita ajutorul unui specialist, si nu poate incepe decat dupa finalizarea programului de dresaj de companie ..